Zaterdag zijn we vertrokken, en direct moesten we alles inleveren. Ik heb nog niets gemist daarvan, en dat valt me best wel mee. Ik kan alleen niets vertellen, updates plaatsen of wat dan ook. Dat is best jammer, en daarom ben ik nu snel vanuit de Amsterdamse Bieb wat aan het schrijven.

De groep is vet gezellig. Vooral het ontbijt, het avondeten en de rest van de avond is echt leuk. Iedereen praat met elkaar, over vanalles en niets. Ik volg zelfs al een cursus Braziliaans-Portugees, ik ken bijna alle namen en ik voel dat de groep hechter wordt. Ik ben echt onwijs benieuwd naar hoe dat over een half jaar is.

We doen ook overdag onwijs veel, of beter gezegd, onmogelijk veel. Voor mijn gevoel ben ik hier al een dikke week, maar ik weet dat het pas de vierde dag is. Van ‘storen’ (eten inruimen) tot voetballen en frisbeeën, we doen het hier allemaal. En dat storen, trouwens, dat is ook een onderneming an sich. Morgen en overmorgen gaan komen de volgende twee vrachtwagens.

We krijgen les in zeilen, in de touwen, we zijn bezig met informatie opzoeken over de eilanden waar we komen en er wordt gewerkt. De keukendienst bijvoorbeeld, is op een dag ongeveer 6 uur in de keuken. Ik denk wel dat we er beter in gaan worden gedurende we langer weg zijn.

Ik heb nog zo veel te vertellen, maar de volgende wilt op de computer! Vrijdag is het vertrek, en als je daar graag heen wilt, dan moet je even contact opnemen met iemand van mijn thuis-front. Zei weten hoe en wat.

Doeei! Wouter