Op een mooie vrijdagmorgen belde mijn moeder mij op. Ze had heel veel rode bessen in haar tuin, en ze vroeg of ik er jam van wilde maken. Een half uur later lag er 9 (!) kilo rode bessen op de keukentafel.

Inhoud
Ik vroeg iemand om mij te helpen, en we zijn de hele dag bezig geweest. We hebben 40 potten biologische jam gemaakt! Beide hebben we er heel veel liefde in gestopt. Ook het verbouwen van de rode bessen heeft heel veel liefde gekost. Maar dat hebben wij er zeker voor over gehad. Want je proeft die liefde.

Je proeft ook dat het biologisch is. De rode bessen kunnen niet biologischer, de kristalsuiker is biologisch en het verdikkingsmiddel (Marmello) is ook 100% biologisch. De verhoudingen zijn: biologische rode bessen (69%), biologische kristalsuiker (27,6%), Marmello (3,4%). Per 1000 gram rode bes zit er 400 gram kristalsuiker in.

Combinatie
Het is overal lekker bij waar gewone jam ook lekker bij is. Maar dan nog bij ietsje meer.

Het is fantastisch te combineren met ijs. Met griesmeelpudding, en met yoghurt. En natuurlijk is het ook heerlijk op brood. De lichtzure nasmaak zorgt ervoor dat de zoete smaaksensatie optimaal tot zijn recht komt.

Ik weet dat ik het zelf gemaakt heb, maar ik kan oprecht zeggen dat het heerlijk is. Daar is niets aan gelogen, echt niet. Helaas is het niet meer goed als ik terug ben van School at Sea, dus ik zal wat moeten verkopen. Want veertig potten in twee maanden is wel wat overdreven.

Houdbaarheid
Als je de pot dicht laat, is zeker te bewaren tot 1-1-2017. Volgens het boekje is dat zelfs tot minimaal 1-2-2017. Als de pot nog dicht is, moet je ‘m in de voorraadkast bewaren. Na opening is het nog één maand houdbaar, als je het in de koelkast bewaard. Maar ik denk dat ’t wel op is binnen een maand.

Wil jij het ook proeven?
Wil jij mij sponsoren en daarnaast een heerlijke jam kopen? Dan kan dat!

De pot van 375 gram kost €5,-.
De pot van 500 gram kost €6,50.

En als je wilt, houd ik je daarna ook nog wekelijks op de hoogte van wat ik gedaan heb en wat ik ga doen via mijn SailMail!