Ahoy! Mijn naam is Wouter Doeven, ik ben 16 jaar oud en ik kom uit het prachtige Deventer.

Ik zit in de 5e klas van het Etty Hillesum Lyceum (het Vlier) in Deventer. Iedere ochtend moet ik de IJssel over fietsen om op school te komen. Iedere ochtend geniet ik er weer van. Het is prachtig om de skyline van Deventer te zien, zeker omdat het beeld verandert gedurende de seizoenen verstrijken en overgaan in een nieuwe periode. En als ik dan eenmaal op school ben, kom ik terecht in een keigezellige klas. Want het is iedere dag weer feest, als ik mijn vrienden en vriendinnen weer zie!

Hobby’s
Ik vind school heel erg belangrijk, en daarnaast ook nog erg leuk. Ik houd er namelijk erg van om nieuwe dingen te leren. Het liefst ervaar ik dingen ook echt. Daarom denk ik dat School at Sea ook erg goed bij mij past! En dat vind ik ook erg leuk om te doen: dingen ervaren.

In mijn vrije tijd onderneem ik daarom veel dingen. Die ‘dingen’ zijn heel gevarieerd. Ik houd van koken, uit eten gaan, sporten (en dan vooral voetballen), wandelen, muziek luisteren, naar festivals en concerten, met vrienden afspreken, dingen maken en uitdagingen aangaan.

Wat betreft koken vind ik vooral zoetigheid leuk. Taarten, cakes en koekjes: ik kan enorm genieten van het maken – en uiteindelijk van het resultaat! Nu ik het hier toch over heb: ik heb ‘n tijdje geleden (15-7) jam gemaakt, voor School at Sea. Misschien vindt u het leuk om mij te sponsoren door biologische Wouter at Sea jam te kopen? 🙂

Ik vind het ook leuk om dingen te maken. En zo’n ‘ding’ kan alles zijn. Ik heb mijn eigen kamer gemaakt, ik ben er best trots op. Ik heb zelf het concept bedacht, het ontwerp gemaakt en uiteindelijk het ook zelf gemaakt! Ik maak ook graag foto’s en video’s. Omdat ik nu met School at Sea bezig ben, ga ik een heel nieuwe kant op. Eerst waren het ‘alleen’ voetbalfilmpjes. Nu maak ik ook vlogs die ik op YouTube upload, en foto’s die ik op Instagram post. En, helemaal tof, er wordt zelfs een documentaire gemaakt over mij en School at Sea, door Tiemen Hageman. Ik ben trouwens ook door Tiemen gevraagd om mee te doen aan het 48 Hours Project. En ik heb al zelf twee keer een vlot gebouwd! En, niet onbelangrijk, natuurlijk maak ik graag plezier!

De tofste projecten
48 Hours Project
Het 48 Hours Project was een project waarin ik samen met elf jongeren – die ik nog niet kende – een film gemaakt, in twee aansluitende dagen. Het was één van de vetste projecten waar ik ooit aan meegedaan heb! Klik hier om de trailer van de film Ovenschotel te kijken. Klik hier om meer over het 48 Hours Project te lezen.

WCC (vlot)
Ik heb twee keer een vlot gebouwd. De eerste keer was een vlot op een aantal lege tonnen. De tweede keer werd het aller vetste project waar ik ooit aan mee heb gedaan! Het was tevens mijn eigen project, wat het misschien wel extra speciaal maakt. In drie dagen tijd zo’n 80 kilometer gevaren, op een vlot dat dreef op 240 lege sappakken. Klik hier om meer te lezen over WCC, het vlot dat ik bouwde voor Serious Request!