Verrassing! Daar ben ik weer! Wat heb ik ontzettend veel geleerd van School at Sea. Nu al.

Dat is even geleden. En het voelt ontzettend goed, nee, fantastisch, om weer te werken aan mijn droom. Natuurlijk ben ik wel een klein beetje verder gegaan ondertussen, maar niet zo intensief als de komende weken gaat gebeuren. Eerst neem ik je mee op reis, een reis die ruim een jaar duurde.

Ik neem je mee naar 14 juni. Van het vorige jaar. Want wat is dat al lang geleden, het moment dat ik begon met de fondswerftraining van School at Sea. Op 28 augustus had ik selectieweekend, en ik werd geselecteerd. Op 23 oktober zag ik de groep vertrekken, de groep waar ik zo ontzettend graag onderdeel van was geweest.

Eigenlijk ben ik niet zo van het klagen op internet, maar het is deel van het verhaal. Vandaar dat het toch gebeurt in de komende alinea’s.

Door die enorme tegenslag zat ik er behoorlijk doorheen. En toen mijn fantastische oma ook nog overleed, was ik echt op. De toetsweek zat er alleen wel aan te komen, dus dat was één grote ramp. Doordat ik in de eerste periode te veel aan School at Sea en te weinig aan school had gedaan, ging het enorm slecht. Daar ging ik de periode daarna dus mee bezig, met succes. Ondertussen was ik nog wel wat bezig met School at Sea.

Ik neem je me naar 1 januari, het moment van mijn eerste SailMail. Op school had ik alles netjes op orde, dus ik ging weer enthousiast door met School at Sea. Iets té enthousiast. Want de derde periode ging al iets minder goed dan ik had gehoopt, doordat ik weer te veel met School at Sea en te weinig met school bezig geweest was. De HISWA RAI had al mijn tijd en energie gekost. En natuurlijk was ik weer zo ‘verstandig’ geweest om ’s middags met School at Sea bezig te zijn, en niet met school. Maar goed, ik stond nog op overgaan.

Ik neem je mee naar 24 april. Het was meivakantie, en ik ging op vakantie. Daarna zat de toetsweek er weer aan te komen, maar dat duurde nog wel even. Dus eerst even dit, dan weer even dat: mijn prioriteiten waren slecht. Met de nadruk op waren. Want, lieve mensen, van School at Sea leer ik misschien wel net zo veel door de voorbereiding als van het halve jaar op zee.

Ik wist dat er wat moest veranderen. Door net niet met school bezig te zijn, en dus ook net niet met School at Sea, gingen beide dingen slecht. Ik besloot om School at Sea helemaal te laten voor wat het is, en dat is aardig goed gelukt. Nog steeds was ik soms middagen, avonden, lessen en weet ik veel wat nog meer kwijt aan School at Sea, maar het ging veel beter. En afgelopen dinsdag begon de toetsweek. Ik weet niet wat eruit gekomen is, maar ik hoop natuurlijk dat ik overga. Want dan ben ik blij, dan ben ik echt ontzettend blij.

Ik heb tot nu toe dingen van School at Sea geleerd, die ik anders nooit had geleerd. Ik heb gepitcht in Amsterdam, ik heb op de HISWA RAI in Amsterdam gestaan, ik heb gesproken met mensen waar ik kei veel van geleerd heb, ik heb een lezing a.k.a. show georganiseerd op school, ik heb ontzettend veel gedaan.

Ik heb geleerd door te ervaren. Dat is wat ik bij School at Sea ook ga doen, en ik merk dat het werkt. Ik heb ervaren dat prioriteiten stellen voor ik bezig ga, van enorm belang is. Ik heb geleerd om te pitchen voor mensen, om voor een grote groep te staan. Om mensen aan te spreken, om dingen te durven vragen. Ik wil alles eigenlijk in detail noemen, maar dat kan niet. Dat is te veel. Laat ik het zo zeggen: Wat ik geleerd heb is zo breed, dat het van grafisch ontwerpen tot persoonlijk geluk gaat.

Wat ben ik ontzettend blij dat ik hiermee begonnen ben. Ik noem wel allerlei negatieve dingen, maar daar heb ik veel geleerd. Want zeker als ik over ben, is het de meest fantastische keuze uit mijn leven geweest. En anders ook wel, maar iets minder fantastisch.

 

DE KOMENDE WEKEN GA IK ALLES VERNIEUWEN. Ik ga mijn site, mijn Facebookpagina, mijn SailMail, mijn YouTube-account, mijn alles, alles wordt vernieuwd (en als het goed is verbetert).

IK HOOP U DAAROM GAUW WEER TERUG TE ZIEN!

Let’s make it happen!